Ramiz Pašić

Napisao/la Borislav Seifert. Posted in Tekstovi

1.Poštovani gdine.Pašić u seriji Jelenko uz gdina Luketića odigrali ste centralnu dječju ulogu maloga IVE SRŠENA!Možete li nam prenjeti jedan dio svojih proživljavanja koja ste sticali za vrijeme snimanje istoimene?

Bio je to svakako jedan od lepših perioda moga života.Pošto sam vec imao neka iskustva iz filma, bilo mi je verovatno lakše nego ostaloj deci.Samu seriju Jelenko sam doživljavao kao nešto stvarno i istinito i mislim da sam to u kadru i izvan kadra i pokazivao. Naravno da je serija ostavila duboke utiske na mene, ipak je to bilo više od pola godine druženja sa nekim drugim ljudima in prijateljima.

2.Kako i na koji nacin ste uskladivali školske obaveze naspram obaveza snimanja serije Jelenko?

Što se tiče mojih školskih obaveza, najveća zahvala ide mojim tadašnjim učiteljima in direktoru škole, koji su mi omogućavali izostanke.Naravno da sam sve to morao da nadoknadim poslije snimanja, tako da mi i nije bilo baš sve olako.Bio sam odličan učenik i to mi je naravno pomoglo.

3.Nešto više o lokalitetu snimanja serije stoji i u intervjuu sa gdinom Rajkom Bundalom!Možete li i imate li nešto za dodati po tom pitanju?

Serija je snimana većim delom u Sloveniji u Gorenjskoj(Bled, Kranjska Gora, Rateče, Podkoren) i jedan manji deo u Hrvatskoj u okolini Delnica.

4.Gdje se zapravo nalazi Šumska koliba koja se spominje u seriji?

Koliba je bila u šumama između Bleda i Blejske Dobrave. U blizini mjesta Zgornje i Spodnje Gorje. Koliba naravno više ne postoji, izgrađena je bila samo za potrebe snimanja serije Jelenko.

 

5.Što znadete o lanetu,psu Sokolu?

Lane mislim da je iz zoološkog vrta, a Sokol je vlast gospodina Drage Krumpaka iz Slovenije i pravo ime psa je Žak.

6.Jesu li sela Goričan i Vrhovčani izmišljena ili su stvarno postojala u seriji?

Mislim da su imena sela izmišljena.

7.Koji dio serije vas se najviše dojmio i iz kojega razloga!

Pa ne bih mogao ipostaviti niti jedan dio serije kao poseban.Svaki dan je bio nešto novo.

8.Od glumaca postoji li netko koga ste najviše simpatizirali ili je ostavio traga u vašem daljnjem životu?

Sve glumce sam izuzetno poštovao i cenio.Najviše su mi se u sećanje urezali Zvonko Lepetić i Špiro Guberina.

9.Žao mi je što se jako malo zna o pojedinim dječjim ulogama,poput Kike,Marice,Jelice,Mileta,Crne Anke!Dali znate nešto o njihovim sudbinama danas,dali ste s nekime uopće u kontaktu iz te serije?

To je jedna od stvari za koje mi je jako žao.Na žalost je krutost života na našim prostorima napravila to što je napravila, i to je jedan od uzroka da neznam šta je sa njima. Pre izvesnog vremena je bio nekakav pokušaj hrvatske televizije da nas sakupi u nekoj emisiji, ali sam ja tada bio službeno odsutan.Znam da i jedan novinar Glasa Istre pokušava nešto slično, i ko zna možda mu i uspije.

10.Tko je Ramiz Pašić danas,zašto nije nastavio sa glumačkom karijerom obzirom da je talenat bio više nego očit!?

Ko je Ramiz Pašić danas, jedan običan čovek koji je eto imao priliku da uspije u glumačkom poslu ali ga to nije vuklo.Ne žalim nizačim i verovatno bih postupio jednako da imam još jednu priliku.

                   
     RAMIZ PAŠIĆ ZA JELENKO.COM.HR